Bezig met laden...

Dit is tot hiertoe ons grootste project met 17 appartementen en 6 woningen.

Hier stond vroeger een oude school, wanneer deze in een ander gebouw gevestigd werd, kregen wij de kans om dit zeer omvangrijke project neer te zetten. G. Theuns & Zn nv heeft dit project van A tot Z kunnen afwerken door middel van goede voorbereidingen en wekelijkse werfvergaderingen met alle betrokken partijen.

De 17 appartementen en 2 woningen zijn al bewoond. De bewoners hebben hier de luxe hun auto’s veilig en droog te kunnen parkeren in de ondergrondse garage van 22 parkeerplaatsen met bijhorende berging. Dit project was voor ons zeer interressant omdat hier echt alles aan bod kwam. Als je kijkt naar de materialen gaan we van zichtbeton naar buitenbezetting en vervolgens naar een rode gevelsteen die aansluit op blauwe hardsteen of een ander afwerkmateriaal.


Aan de achterkant van dit nieuwbouwproject hebben wij de tuinen laten afwerken met beukenhagen en een verplichte brandweg voorzien tussen de kerk en de achtertuinen. De scheiding tussen de verschillende tuinen is deels uitgevoerd met hout op de harde ondergrond en op gras loopt het verder met een beukenhaag. Op de terrassen boven zijn deze scheidingen uitgevoerd met een stalen kader waarin mat glas werd geplaatst om privacy te creëren.

Door het hoge grondwater hebben wij op het einde van dit project nog een drainage ontworpen die de wateroverlast zou verwijderen in de achtertuinen. Deze is zodanig uitgevoerd dat het esthetisch gezien mag worden.